opera - Marche Vakanties

Last update
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

opera

Urbania is -vreemd genoeg voor zo'n klein stadje- een bekende naam binnen de operawereld. Dat komt doordat er een rijke operatraditie bestaat met een prachtig theater (bijgenaamd de Kleine Scala) en door de lokale talenschool. Deze heeft namelijk ook een speciaal programma voor operazangers uit de hele wereld.
De grootste groep kwam jaren lang
uit de USA met name uit New York en werd geleid door Benton Hess, die een operaprogramma heeft opgezet dat 'Si parla, si canta' heet.

Hiervoor komen er elk jaar zo'n 40 operastudenten, die net klaar zijn met hun opleiding, naar Urbania waar zij niet alleen les krijgen van grote namen uit de operawereld uit Budapest, de Scala van Milaan, Oxford, Wenen en Stockholm, maar ook regelmatig opvoeringen moeten verzorgen die meestal gratis toegankelijk
zijn. Daarnaast krijgen zij masterclasses die u kunt bezoeken en ook Italiaanse lessen.
De groep van Benton Hess was er vorig jaar voor het eerst niet, maar de talenschool zorgt voor mooie alternatieven met groepen uit de hele wereld.


Het programma van de studenten
duurt meestal 3 tot 8 weken met gemiddeld twee of drie opvoeringen per week. Alleen in de opera zelf moet u betalen: daar kunt u uw eigen loge huren voor 30 euro met 5 personen!

Van harte aanbevolen!


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu